november 2, 2019

Presentkort – Luftballong i Stockholm

Luftballong i Stockholm

Vill du se Stockholm från stadens kanske charmigaste sida? Att stilla och ljudlöst glida fram i himlen över huvudstaden är ett utmärkt sätt att se staden på. Till exempel kan du se Globen, Djurgårdens ängar, Stadshuset och massor av broar, vatten och öar. En upplevelse värd namnet, helt enkelt. Beställ ett presentkort på att flyga luftballong i Stockholm – Till dig själv eller i present.  

Luftballong de Lux – Stockholm

luftballong för enInnan ni kliver in i luftballongen hälsar piloten alla passagerare välkomna. Därefter hålls en genomgång av säkerheten och alla får hjälpa till med att göra luftballongen redo för att lyfta. När ni väl får ta plats i korgen och börjar stiga, infinner sig en känsla som något annat luftburet fordon knappast ger.

Skillnaden mot att till exempel flyga flygplan är enorm. Här sitter du inte bakom några plåtväggar och behöver inte lyssna på motorer som väsnas. Här känner du vinden direkt i ansiktet och kan njuta av tystnaden.

Efter att du fått flyga luftballong över Stockholm i cirka en timme kommer ni att börja gå ner för landning. När luftballongen väl är nere på marken får du chans att hjälpa till att packa ner ballongen samt motta ett diplom att hänga upp på väggen därhemma. Enligt gammal tradition döper man flygarna efter landningsplatsen, och så kommer även att ske här. Under ceremonin bjuds ni på ett glas bubbel (eller ett alternativ utan alkohol).

Pris: 2499 kronor för en person.

Boka biljett

Att tänka på

För en så trevlig ballongtur som möjligt, finns det en del saker som är bra att tänka på.

  • Ha på dig bekväma och oömma kläder och skor.
  • Ta med en hatt eller keps, eftersom det kan bli varmt från brännaren.
  • Ha i åtanke att start- eller landningsplats kan vara lerig.
  • Minimilängd är 140 cm. Gravida eller personer med hjärtproblem bör ej flyga.
  • Åldersgräns: 12 år.
  • Kan göras mellan maj och september.
  • Varar i ungefär 4 – 5 timmar (ungefär 1 timme uppe i luften).

Gäller även andra städer

Presentkortet gäller i över 10 städer runt om i Sverige. Det har en giltighetstid på 3 år och kan även bytas mot annan upplevelse om höjdrädslan slår in (eller av annan orsak).

Boka biljett

Trygghet Upplevelse