juni 7, 2022

Flyga luftballong Borlänge

flyga luftballong över borlänge

Flyg luftballong över Borlänge – en häftig upplevelse som bjuder på svårslagna vyer över stadens gator och torg.

  • Upplevelsen varar i 4–5 timmar, varav ca 1 timme spenderas i luften
  • Köps som presentkort med 3 års giltighetstid
  • Perfekt som present

1995:-

Beställ här

Luftballong över Borlänge

Att flyga luftballong över Borlänge är en upplevelse som har mycket att erbjuda. Utsikten åt alla håll, från upp till 1000 meters höjd, är svårslagen och känslan när ballongen ljudlöst glider fram är svår att sätta ord på.

Upplevelsen börjar med att piloten hälsar deltagarna välkomna till platsen och berättar lite om vad som komma skall. En säkerhetsgenomgång hålls innan det är dags att förbereda ballongen för luftfärden. Alla som vill är välkomna att hjälpa till med förberedelserna innan det är dags att ta plats i korgen tillsammans med den erfarne piloten.

Sakta stiger ballongen mot skyn och flygturen vara i ca 60 minuter. Njut av den storslagna utsikten och se till att ta några vackra bilder att spara som minne!

När flygturen lider mot sitt slut ser piloten ut en lämplig landningsplats och nedstigningen börjar. När ballongen är åter på fast mark hjälps deltagarna åt med att packa ihop luftballongen.

Upplevelsen avslutas sedan med en traditionsenlig dopceremoni – där alla deltagare döps efter landningsplatsen. Till ceremonin serveras ett glas bubbel eller alkoholfritt alternativ.

Bra att veta

  • Oömma kläder och skor rekommenderas – Start- och landningsplatserna kan vara blöta och leriga, så välj oömma kläder och skor inför upplevelsen.
  • Bär gärna huvudbonad – Luftballongens brännare ger stundvis ifrån sig intensiv värme så det kan vara skönt att skydda huvudet med en hatt, keps eller liknande.
  • Upplevelsen är väderberoende – Flygturen kan ställas in med kort varsel om vädret är dåligt.
  • Krav för ålder och längd – Ålders- och längdkrav för att flyga luftballong är 12 år och 140 cm.
  • Tillgänglighet – Luftballongsflygning är tillgängligt mellan maj – september.

Köps som presentkort

Luftballongsturen över Borlänge köps som presentkort med 3 års giltighetstid och 45 dagars öppet köp. Ballongflygning finns tillgängligt och kan utnyttjas i flera andra städer, bland annat Stockholm, Malmö och Göteborg. Presentkortet kan även nyttjas för andra upplevelser som finns i utbudet hos Upplevelse.com.

Bokningen sker på Upplevelse.com, där mottagaren loggar in med hjälp av den värdekod som finns på presentkortet. Följ därefter instruktionerna för att slutföra bokningen.

FAQ

Finns det hälsotillstånd som gör att en luftballongstur inte är lämplig?

Personer med allvarliga hjärtbesvär samt gravida rekommenderas inte att flyga luftballong.

Är passagerarna försäkrade under flygningen?

Passagerarna är vanligen försäkrade via arrangörens försäkringsbolag under upplevelsen. Kontakta arrangören vid frågor och funderingar kring detta.

Vad händer om turen ställs in till följd av dåligt väder?

Om turen ställs in är det bara att göra en ny bokning till ett senare tillfälle. Inga extra kostnader tillkommer för detta.