maj 27, 2024

Flyga luftballong i Göteborg

Göteborg - Flyga luftballong 2Ta chansen att flyga luftballong över Göteborg i sommar, en möjlighet att kanske få se Avenyn, Liseberg, Linnéstaden, hamnen och Feskekôrka från ovan.

 • En timme i luftballong över Göteborg – Mäktig upplevelse utlovas
 • 4-5 timmar totalt med förberedelser m.m.
 • Perfekt 50-årspresent eller bröllopspresent

2495:-

Flyga luftballong – Så fungerar det

Upplevelsen inleds med en träff med den skicklige och erfarna piloten, och tillsammans med honom eller henne får man delta i förberedelserna för ballongfärden.

Ungefär en timme tillbringas sedan uppe i luften, på upp mot 500 meters höjd. Njut av de stora sinnesintrycken och den tyngdlösa känslan. Ta chansen att fotografera Göteborgs kända vyer, så som kanske Frölunda, Kortedala eller Göteborgs centrum från ovan.

Efter landningen sker en ceremoni med hundraårig tradition. Fylld av den storslagna upplevelsen är det en välkomnande avslutning när man tar emot diplom och skålar tillsammans. Njut av ett välförtjänt glas bubbel eller alkoholfritt alternativ.

Beställ här

Luftballong VIP (hyr hela korgen)

Luftballong VIP är den ultimata luftballongsupplevelsen för dig och dina vänner. Här har ni möjlighet att hyra hela luftballongen för bara er grupp. Flygningen tar runt en timme och under tiden får ni njuta av frihetskänslan som uppstår högt uppe i skyn med den vackra utsikten över de vidsträckta vyerna. Väl på marken igen avslutas dagen med picknik, bubbel och champangedop där ni döps efter landningsplatsen. En dag som bjuder på det lilla extra – ett minne för livet!

 • 13 500kr
 • Upp till fem deltagare har möjlighet att följa med
 • Privatflygning – bara ert sällskap är ombord tillsammans med pilot och besättning
 • Flygningarna görs från maj till september
Beställ här

Bra att veta inför ballongfärden

Kom ihåg att ta med dig varma kläder och glöm inte kameran. Det kan vara skönt att ha med en mössa, keps eller hatt då brännaren ibland kan vara intensiv. Tänk också på att såväl start- som landningsplats kan vara lerig, så välj gärna bekväma och oömma kläder.

Flera ballongturer tillåter barn och ungdomar under 18 år, om de reser i sällskap med vuxen eller har ett skriftligt medgivande från målsman. En minimilängd på resenären är ofta fastställt till 140cm.

För att ballongfärden ska kunna utföras så måste man ha vädret på sin sida. I ostabilt väder tillåts inte ballongflygning på grund av säkerhetsskäl. Skulle ballongfärden tvingas ställas in på grund av vädret, så bokar man om tiden till ett nytt datum.

Ballongfärder är vanligtvis tillgängliga Maj-September.

KÖP PRESENTKORT HÄR

Trygghet – Presentkort med

 • 3 års giltighetstid
 • 3 års bytesrätt till annan upplevelse
 • 45 dagars öppet köp
 • Snabb leverans – Digitalt presentkort inom 5 minuter
 • Elegant presentbox vid leverans med post
 • Snabb kundtjänst

FAQ

Går det att ge en luftballongsflygning till någon annan?

Ja, upplevelsen köps som presentkort som går att ge bort - både i fysisk och digital form.

Går det att boka ballongflygningen vilken tid på året som helst?

Nej, ballongflygningen är endast tillgängligt mellan maj-september och kan bara bokas under den perioden.

Finns det någon åldersgräns för att flyga luftballong?

Ja, 12 års åldersgräns gäller och barn upp till 18 år flyger tillsammans med en vuxen eller med målsmans medgivande (skriftligt). Observera också att minimumlängden är 140 cm.