november 2, 2019

Flyga luftballong i Malmö

Malmö - Åka luftballongVill du se sevärdheter som Turning Torso och Öresundsbron från luften? I sådana fall är en ballongtur över Malmö det perfekta alternativet.  I en luftballong glider du stilla, sakta och fridfullt runt i luften över Malmö. 

 • Se Malmö från ovan i ca 1 timme
 • 500 meters höjd
 • Presentkort som gäller i 3 år

2489:-

Beställ här

Färd med luftballong

Färden inleds med att du får träffa piloten. Efter att ni har blivit hälsade välkomna, kommer en säkerhetsgenomgång att hållas.

Därefter får alla möjlighet att hjälpa till med att göra ballongen klar för avfärd.

Efter att alla förberedelser är gjorda kommer ni att, en och en, få kliva in i korgen. Att se marken under en bli mindre och mindre är en upplevelse som inte liknar någon annan. Att upptäcka Malmö görs knappast på ett bättre sätt. I och med att man åker relativt långsamt och att det är tyst och behagligt i korgen, får ni med all sannolikhet en riktigt minnesvärd åktur.

Efter cirka en timmes ballongfärd över Malmö går ballongen ner för en mjuk och behaglig landning. Väl på marken får alla möjlighet att hjälpa till att vika ihop ballongen och packa ner ordentligt. Därefter döps alla passagerare, enligt gammal tradition, efter landningsplatsen. Ni bjuds nu på bubbel (eller alkoholfritt alternativ).

2489:- för en person.

Bra att känna till

 • I Malmö finns gott om ängar att landa och starta på – men tänk på att dessa ibland kan vara lite leriga.
 • Ta med er oömma skor och kläder.
 • Minimiålder är 12 år.
 • Passagerare måste vara minst 140 cm långa.
 • Ballongturen kan upplevas mellan maj och september.
 • Hela upplevelsen vara i ca 4 – 5 timmar. En timme spenderas i luften.
 • Eftersom värmen från brännaren kan bli ganska intensiv, är det bra att ta med sig en hatt, keps eller annan skyddande huvudbonad.
 • Via länken ovan kan presentkort köpas. Använd koden och logga in på hemsidan för att se lediga datum. (Vi kan inte svara på frågor om datum då vi enbart marknadsför presentkortet)

Gäller i flera städer och kan bytas

Detta presentkort gäller för ballongflygning i ett flertal olika städer. Den som inte vill flyga luftballong i Malmö kan lika gärna välja att göra det i exempelvis Gävle, Göteborg eller Stockholm.

Presentkortet kan även bytas mot en annan upplevelse så som åka ubåt, flyga flygplan eller guidade stadsturer. Önskas upplevelsen bytas till annat kontaktas bara kundtjänst på Upplevelse.com.

Beställ här

Frågor och Svar

Kan man boka för fler personer?

Ja, det finns även värdebevis för två personer samt för hela korgen.

Var ser jag lediga tider?

På värdebeviset finns information om hur inloggning sker på hemsidan. Där finns kontaktuppgifter till arrangören. Lediga tider kan inte visas då vi enbart marknadsför presentkort.

Var i Malmö flyger luftballongen?

Var uppstigning och nedstigning sker kan variera beroende på väder. All information ges av arrangören i förväg.