Ballong-Weekend i Gränna

I en ”artikelserie” kommer vi presentera flera städer där det går att åka luftballong och sätta ihop ett förslag på en weekend som kan planeras inför den mäktiga luftfärden. Självklart kan andra hotell och andra restauranger besökas än de som nämns i texten. Först ut är Gränna.

Gränna är minst sagt känt för sina polkagrisar. Men den klassiska turiststaden har även annat att erbjuda. Bland annat Visingsö i Vättern, en mycket familjevänlig camping och möjlighet att flyga luftballong. Planera en weekend med fint boende, god mat och mäktig flygupplevelse.

Romantiskt och historiskt hotell

Det finns hotell i centrala Gränna men även de som ligger någon kilometer utanför. Ett av de mer mysiga hotellen är fyrstjärniga Amalias hus. Ett romantiskt hotell med kullerstensgata precis utanför dörren.

Amalias hus byggdes 1769 och mycket av inredningen andas fortfarande den historia som byggnaden bär på. En historia om Amalia Eriksson som bakade världens första polkagris i just detta hus år 1859.

Boka ett rum på Amalias hotell här

Andra förslag: Se andra hotell i Småland hos Hotelspecials.se

Röd luftballong 

Mäktig luftballongfärd över Gränna

Höjdpunkten (ur flera synvinklar) på er weekend blir en mäktig luftballongfärd över Gränna. Njut av den häftiga tystnaden som blir när man kommer högt över stadens myller. Efter att erfarna piloter har gått igenom hur färden kommer gå till samt visat vissa säkerhetsdetaljer bär det av upp till 1000 meters höjd. En garanterad upplevelse att minnas. Varför inte fria till din älskade en kilometer upp i luften…

Man är i luften ca en timme men hela upplevelsen tar fyra timmar. Eftersom man är helt beroende på vädrat kan en ballongfärd bli inställd med några timmars varsel. Du betalar självklart inget om det blir inställt utan får boka in ett nytt datum. Om det blir inställt rekommenderas en färd över till Visingsö som också bjuder på lugn och fina naturupplevelser.

Boka presentkort på ballongfärd över Gränna här

Andra förslag: För andra upplevelser i Gränna se Upplevelse.com

Äta i hamnmyllret – Hamnkrogen

Vilken restaurang i Gränna som är bäst är en smaksak. Är det grillat, asiatiskt eller vegetariskt som lockar. En restaurang som brukar vara uppskattad på sommaren är Hamnkrogen. Krogen ligger precis nedanför Gränna camping och bara några meter från där båten går ut till Visingsö. Med stor terrass och vacker utsikt är det ett trevligt ställe efter en dag på stranden.

Se öppettider och boka bord här

Eller strosa runt i staden och hitta ett trevligt matställe på plats. Det brukar vara mysigaste alternativet.

 

 

 

 

Inlägget postades i Tips. Skapa ett bokmärke för länken.