februari 3, 2021

Flyga luftballong i Västerås – Köp värdebevis

VÄSTERÅS - Flyga luftballongUnna dig själv eller någon du tycker om en häftig upplevelse- att flyga luftballong över Västerås. Möt nya vyer och ta del av speciella traditioner som hör till luftballongsflygning.

 • 2495 kronor per person
 • Upplevelsen vara i ca 4–5 timmar, varav 1 timme i luften
 • Köps som presentkort – använd själv eller ge bort
Beställ värdebevis här

Flyga luftballong i Västerås – så går det till

Upplevelsen flyga luftballong varar i ca 4–5 timmar, där dagen börjar med att man möter piloten för en säkerhetsgenomgång. Därefter får alla deltagare hjälpa till att förbereda ballongen inför avfärden mot det blå. Väl på plats i korgen stiger man stillsamt uppåt – på ett par minuter har ballongen kommit långt ovan mark och här möts man av fantastiska vyer över staden.

Drygt en timme spenderas i luften och piloten ser sedan ut en lämplig plats att landa på. Väl på marken får alla som varit med på färden ta emot ett diplom och en traditionsenlig ceremoni tar vid. Här döps samtliga deltagare efter landningsplatsen och man erbjuds att skåla i ett glas champagne eller alkoholfritt bubbel.


Information inför flygturen

 • Bär oöma och varma kläder – marken kan vara lerig både vid start och landning så lämna finkläderna hemma. Det är också kallare i luften än på marken så ha gärna med en jacka även om vädret är fint.
 • Skydda huvudet – Det är bra att bära keps, hatt eller liknande under ballongflygningen, då brännaren ger ifrån sig stark värme.
 • Längd och ålder – Minimumlängden för att flyga luftballong är 140 cm och 12 års åldersgräns gäller.
 • Gravida och personer med hjärtproblem bör ej delta.
 • Väderberoende – Turen kan ställas in med kort varsel beroende på väder. Ombokning får då ske till annat datum utan kostnad.

Mer om presentkortet

Luftballongsturen köps som presentkort via Upplevelse.com och har 3 års giltighetstid, 3 års bytesrätt och 45 dagars öppet köp. I samband med köpet väljs leverans via e-post eller post. Vid val av e-post sker levereras inom 5 minuter och vid postleverans kommer kortet fint förpackat i en presentask inom 1–4 arbetsdagar.

 • 3 års giltighetstid
 • 45 dagars öppet köp
 • Fin presentask ingår i köpet

Upplevelsen flyga luftballong köps som presentkort och kan förutom i Västerås nyttjas i flera andra städer, bland annat Stockholm, Göteborg och Malmö. För den som inte kan eller vill delta i en ballongflygning går presentkortet även att byta till en annan upplevelse.

OBS – Bokning av tider sker med koder som finns i värdebeviset. Flygaluftballong.se har ingen information om lediga tider då vi enbart marknadsför detta presentkort med 3 års giltighetstid.

Beställ här

FAQ

Kommer luftballongen att landa på samma plats som turen startade från?

Nej, eftersom en luftballong styrs med hjälp av vinden så är start- och landningsplats inte samma.

Ingår transport till och från upplevelsen?

Transport till och från upplevelsen ingår normalt sett inte – det är något deltagarna får ordna med själva.

Är passagerarna försäkrade under flygningen?

Ja, passagerarna är försäkrade genom arrangörens försäkringsbolag. Kontakta denne för mer information.