april 21, 2023

Flyga luftballong Brålanda

Brålanda - Flyga luftballongFlyg luftballong över Brålanda – en tur som bjuder på en hisnande utsikt över staden. Upplevelsen varar i totalt 4–5 timmar, varav ungefär en timme spenderas uppe i det blå.

  • Köps som presentkort
  • Ca en timme spenderas i luften
  • Avslutas med en traditionsenlig dopceremoni

2489:-

Beställ här

Luftballong över Brålanda

Följ med på en häftig tur med luftballong över Brålanda – en upplevelse som bjuder på kittlande känslor och en hisnande utsikt. Upplevelsen varar i totalt 4–5 timmar och börjar med att den erfarne piloten hälsar alla deltagare välkomna. En säkerhetsgenomgång hålls och därefter får alla som vill hjälpa till att packa upp ballongen och förbereda den för avfärd.

Väl på plats i korgen är det dags för ballongen att stiga mot skyn. Det sker stillsamt men efter ett tag kan den nå höjder på upp till 1000 meter. Ungefär en timme spenderas i luften innan det är dags för piloten att se ut en lämplig landningsplats. Ballongen styrs av vinden och av den anledningen kommer landningsplatsen inte att vara densamma som startplatsen – vilket är lite av charmen med ballongflygning.

När piloten har hittat sin plats är det dags för landning och den är vanligen mjuk och behaglig. Alla som vill får nu hjälpa till att packa ihop ballongen innan upplevelsen avslutas med en hundraårig luftballongsceremoni, där alla passagerare döps efter landningsplatsen. Under ceremonin bjuds ett glas bubbel eller alkoholfritt alternativ.

Bra att veta inför upplevelsen

  • Åldersgräns – Åldersgränsen för att delta är 12 år. Barn under 18 måste delta tillsammans med en vuxen, alternativt ha ett skriftligt medgivande från målsman.
  • Längdkrav – 140 cm.
  • Rekommenderad klädsel – Oömma kläder och skor rekommenderas, eftersom start- och landningsplatserna kan vara blöta och leriga. Något på huvudet kan vara skönt för att skydda mot brännarens hetta.
  • Tillgänglighet – Upplevelsen finns tillgänglig mellan maj – september.
  • Väderberoende upplevelse – Att flyga luftballong är av naturliga skäl en väderberoende upplevelse och kan därmed ställas in med kort varsel. Vid inställ tur får deltagarna boka om till ett annat tillfälle.

Köp som presentkort

Att flyga luftballong över Brålanda är en upplevelse som köps som presentkort . Kortet har 3 års giltighetstid, 3 års bytesrätt, 45 dagars öppet köp och leverans kan ske både digitalt och fysiskt. Fysisk leverans sker via post och då kommer kortet fint förpackat i en presentask. Digital leverans sker via mail.  Ballongflygningen kan bytas mot annan upplevelse i leverantörens utbud.

För att kontakta arrangören och få veta lediga dagar behöver inloggning ske på hemsidan. Det sker med den kod som följer med värdebeviset.  Finns inte passande datum kan värdebeviset lämnas tillbaka då det är 14 dagars returrätt.

Frågor & Svar

Hur långt i förväg får jag veta om luftballongsturen kommer ställas in?

Om vädret är dåligt kommer arrangören ta kontakt med inbokade passagerare så fort som möjligt men det kan också ske med kort varsel – upp till ca en timme innan starttiden.

Är det möjligt för en rullstolsburen att flyga luftballong?

Nej, det går tyvärr inte att ta med rullstolar ombord på en luftballong.

Ingår transport till och fram start- och landningsplatserna?

Transport till startplatsen ingår i vissa städer men vanligen får passagerarna ordna med detta på egen hand – både till och från start- och landningsplats.