september 17, 2021

Flyga luftballong i Orust

flyga luftballong över orust

Upplev vackra Orust på ett annorlunda och spännande sätt – uppifrån och stillsamt farandes i en luftballong. En tur i luftballong över Orust bjuder både på härliga känslor och svårslagna vyer och är en upplevelse som ger minnen för livet.

  • Presentkort som är giltigt i 3 år
  • Flygturen varar i ca en timme, totalt varar upplevelsen mellan 4 – 5 timmar.
  • Mellan Maj och September

2495 :-

Beställ här

Luftballong över Orust – så går det till

Att flyga luftballong i Orust är en upplevelse som varar totalt i ca 4–5 timmar. Det hela börjar med att deltagarna hälsas välkomna och sedan hålls en säkerhetsgenomgång av den erfarne ballongpiloten. Därefter får alla deltagare som vill hjälpa till att förbereda ballongen inför avfärd och sedan är det dags för samtliga passagerare att ta plats i korgen tillsammans med piloten.

Ballongen lättar från marken och stiger långsamt mot skyn. Flygturen varar i ca 60 minuter och man kan nå höjder på upp till 1000 meter. Här bjuds man på pirr i magen och vackra vyer i takt med att Orust och dess omgivningar breder ut sig långt där nere.

När flygningen går mot sitt slut letar piloten ett lämpligt ställe att landa på. Landningen är mjuk och behaglig och väl på fast man får man, om man vill, hjälpa till att packa ihop ballongen igen.

Upplevelsen avslutas med en traditionsenlig ceremoni, där alla passagerare och piloten döps efter landningsplatsen. Till detta får man njuta av ett glas bubbel eller alkoholfritt alternativ.

Inför färden

  • Klädsel – se till att bära oömma kläder och skor eftersom landningsplatsen kan vara blöt och lerig. En värmande jacka kan vara skönt i luften, samt en huvudbonad som kan skydda huvudet från den varma brännaren.
  • Åldersgräns – För att åka luftballong behöver man vara minst 12 år, samt minst 140 cm lång.
  • Tillgänglighet – Luftballongsflygning i Orust finns tillgänglig från maj till september. Observera att turer kan ställas in med kort varsel vid dåligt väder.

Köps som presentkort

Upplevelsen luftballong över Orust köps som presentkort och har en giltighetstid på 3 år och öppet köp i 45 dagar från inköpsdatumet. Presentkortet kan även utnyttjas för luftballongsflygning i andra tillgängliga städer, så som Stockholm, Malmö och Göteborg.

Om man inte vill eller kan ta en ballongtur går det även att byta mot en annan upplevelse ur sortimentet hos Upplevelse.com.

FAQ

Finns det hälsoskäl eller liknande som gör att vissa personer inte bör flyga luftballong?

Personer med allvarliga hjärtproblem bör inte flyga luftballong och heller inte gravida personer. Kontakta gärna arrangören vid fler frågor kring detta.

Kan man flyga ballong om man är höjdrädd?

Många höjdrädda personer upplever luftballongsflygning både enklare och tryggare än att till exempel klättra på en stege. Korgen är väldigt stabil och man svävar fram lugnt och stillsamt.

Beställ här