mars 30, 2023

Flyga luftballong i Skövde

SKÖVDE - Flyga luftballongAtt flyga luftballong i Skövde är ett roligt och äventyrligt sätt att uppleva staden från nya vinklar. Turen varar i ca en timme men hela upplevelsen i 4–5 timmar, där deltagaren bland annat får hjälpa till att förbereda ballongen inför avfärd.

  • Stillsam och säker flygtur
  • Hjälp till att förbereda ballongen för avfärd
  • Köps som presentkort med 3 års giltighetstid

2495 kr

Köp värdebevis här

Mer om att flyga luftballong i Skövde

Luftballongsflygningen varar i totalt 4–5 timmar, där deltagarna först samlas på utsatt tid för en säkerhetsgenomgång. När den är avklarad är det dags att förbereda ballongen inför luftfärden och alla som vill får vara med och hjälpa till. När förberedelserna är klara är det dags att ta plats i korgen tillsammans med den erfarne piloten och andra eventuella deltagare.

Stigningen mot skyn är stillsam och häftig och efter en stund nås höjder på upp till 500 meter. Här är utsikten svårslagen – se hur Skövde, dess landmärken och omgivningar breder ut sig långt där nere.

Ungefär en timme spenderas i luften innan piloten ser ut en lämplig landningsplats. När ballongen nått fast mark hjälps sällskapet åt med att packa ihop den innan det är dags att avsluta upplevelsen och luftballongsflytningen på ett traditionsenligt vis. Alla passagerare döps efter landningsplatsen och under dopceremonin bjuds ett glas bubbel/alkoholfritt att skåla med.

Bra att veta

  • Åldersgräns – Åldersgränsen är 12 år
  • Längdkrav – 140 cm
  • Tillgänglighet – Från maj till september
  • Klädsel – Bär oömma kläder och skor och gärna en huvudbonad
  • Övrigt – Upplevelsen är väderberoende och kan komma att ställas in med kort varsel

Köps som presentkort

För att delta i en luftballongsflygning i Skövde köps upplevelsen som presentkort. Kortet har 3 års giltighetstid och 45 dagars öppet köp och är en populär present. Ballongflygningen kan även genomföras i andra städer, så som Stockholm och Göteborg, och går även att byta mot en annan upplevelse om mottagaren av någon anledning inte kan eller vill flyga luftballong.

Vi kan inte ange vilka lediga dagar som finns att boka. Vi marknadsför enbart presentkortet som är giltigt i tre år. På detta finns värdekoder och information om hur bokning sker. 

FAQ

Vad menas med att upplevelsen är väderberoende?

Att upplevelsen är väderberoende innebär att den bara kan genomföras om vädret tillåter. Är vädret dåligt kan turen ställas in med kort varsel och deltagaren får då boka om sin tur till ett annat tillfälle.

Varför rekommenderas huvudbonad vid ballongflygning?

Det kan vara skönt med någon form av huvudbonad när man flyger luftballong för att skydda huvudet mor ballongens brännare, då den blir stundtals väldigt varm.

Finns det personer som inte rekommenderas att flyga luftballong

Ja, personer med hjärtbesvär och gravida personer rekommenderas att inte flyga luftballong.

Läs även vår kompletta FAQ