november 27, 2019

Flyga Luftballong över Kalmar

flyga luftballong över kalmar

Köp presentkort på att flyga luftballong över Kalmar. Presentkortet gäller i tre år och skulle du bli höjdrädd kan upplevelsen bytas mot allt från smakprovningar till att åka ubåt…

  • Träffa piloten och lär dig mer om ballongflygning
  • Flyg ca 60 minuter på  1000 meters höjd
  • Transport till och från start/landningsplats ingår
  • Köp till dig själv – eller som present

2495 kr

Beställ värdebevis här

Kalmar från ovan i luftballong

Upplevelsen ”Flyga luftballong” är något alldeles särskilt, där man innan avfärd hälsas välkommen av piloten följt av en säkerhetsgenomgång. Därefter hjälps man åt att förbereda ballongen innan det är dags att stiga in i korgen och lyfta mot himlen.

Man stiger sakta, stillsamt och ljudlöst. Det enda som hörs är brännaren som fyller ballongen med varm luft. Man har fri sikt åt alla håll och man bjuds på en svårslagen utsikt. Vackra vyer, land, vatten och takåsar kommer skymta förbi, liksom sevärdheter som Kalmar slott och den vackra domkyrkan.

Ballongfärden pågår i ca en timme innan det är dags att återigen komma ner på fast mark. Väl nere hjälps man åt att packa ihop ballongen innan det är dags för en traditionsenlig ceremoni. Där kommer alla passagerare att döpas efter landningsplatsen och man får motta ett diplom, samtidigt som man skålar med varandra i ett glas bubbel – med eller utan alkohol.

 

Säkerhet vid ballongflygning

  • Lägsta tillåtna ålder för att flyga luftballong ensam är 18 år. I målsmans sällskap eller med skriftligt medgivande kan barn som är minst 140 centimeter delta.
  • Turen kan ställas med kort varsel in på grund av dåligt väder men man får då boka om den till en annan dag.
  • Den som är gravid eller har hjärtproblem rekommenderas inte att flyga luftballong.

Så förbereder du dig

Ska man flyga luftballong ska man se till att klä sig varmt eftersom det kan vara stor skillnad på temperaturen på marken och i luften. Man ska även se till att ha oömma kläder och skor – landningsplatsen kan vara blöt och lerig. Ta gärna med en huvudbonad i form av en hatt eller keps för att skydda huvudet från brännaren, som kan bli väldigt varm. Räkna med att avsätta drygt en halv dag för upplevelsen. Allt som allt tar det ca 4–5 timmar

Presentkort på ballongfärd

Ballongfärden köps som presentkort via Upplevelse.com, med 3 års giltighetstid & bytesrätt samt 45 dagars öppet köp. Presentkortet kan levereras digitalt via mail inom 5 minuter eller som postpaket inom 1–4 arbetsdagar. Vid val av postleverans kommer presentkortet kärleksfullt förpackat i en fin ask – perfekt att ge bort som present. Presentkortet gäller för ballongflygningar i hela Sverige, till exempel i Stockholm. Stad väljs i samband med att upplevelsen bokas med värdekoden som finns på kortet.

FAQ

Vilka orsaker finns det till att en luftballongstur ställs in?

Den vanligaste orsaken till att en luftballongstur ställs in är dåligt väder, till exempel i form av kraftiga vindar eller regnoväder.

Behöver jag tänka på något speciellt inför upplevelsen?

Det viktigaste att tänka på inför upplevelsen är att klä sig i oömma och gärna lite varmare kläder. Det är alltid kallare i luften än på marken, så det kan vara skönt med en jacka. Kläder du är rädd om bör du lämna hemma, eftersom start- och landningsplatserna kan vara blöta och leriga.

Hur tar jag mig till och från ballongupplevelsen?

Transport till startplatsen ingår i vissa städer men vanligast är att deltagaren får ordna med transport till och från upplevelsen på egen hand.