april 13, 2023

Flyga luftballong Uddevalla

UDDEVALLA - Flyga luftballongDelta i en stilla och rofylld luftfärd i luftballong över Uddevalla och dess omgivningar. Upplevelsen passar för dom flesta och ger ett häftigt minne att bära med genom livet.

  • 1 timmes ballongflygning
  • Traditionsenligt champagnedop
  • Tillgängligt mellan maj – september

2495:-

Beställ här

Flyg luftballong i Uddevalla

Att flyga luftballong är en häftig upplevelse som bjuder passageraren på en stillsam luftfärd och en magnifik utsikt. Det ger en unik vy över Uddevalla och dess omgivningar – från upp till 500 meters höjd.

Upplevelsen börjar med att piloten och besättningen hälsar passagerarna välkomna och därefter hålls en säkerhetsgenomgång. Därefter får alla hjälpa till att förbereda ballongen för färden, innan det är dags att kliva ner i korgen.

Ballongen stiger sakta mot skyn och flygturen varar i ca 60 minuter. När tiden börjar ta slut ser piloten ut en lämplig landningsplats och nedstigningen börjar. Landningen är mjuk och behaglig och väl på marken hjälps sällskapet åt med att packa ihop ballongen.

Upplevelsen avslutas med ett champagnedop – en traditionsenlig ceremoni efter en luftballongsflygning. Alla passagerare bjuds ett glas bubbel eller alkoholfritt att skåla med innan aktiviteten avslutas. Den totala tidsåtgången är ca 4–5 timmar.

Praktisk information

  • Åldersgräns – Åldersgränsen är 12 år och barn under 18 måste delta tillsammans med vuxen, alternativt ha skriftligt medgivande från en målsman.
  • Längdkrav – 140 cm.
  • Klädsel – Bär oömma kläder och skor – start- och landningsplatserna kan vara leriga. Huvudbonad för att skydda huvudet från ballongens brännare rekommenderas också.
  • Tillgänglighet – Upplevelsen finns tillgänglig mellan maj – september.
  • Övrigt – Luftballongsflygningen är väderberoende och kan därmed ställas in med kort varsel. I sådana fall får turen ombokas till annat tillfälle.

Köps som presentkort

Luftballongsflygningen köps som presentkort som har 3 års giltighetstid, 3 års bytesrätt samt 45 dagars öppet köp. Presentkortet kan även utnyttjas i andra städer där luftballongsflygning är tillgängligt, samt för andra upplevelser som finns i arrangörens utbud.

Bokning av tider kan inte göras via denna webbplats. När presentkortet är köpt kan det lösas in varpå tidsbokning sker.

Frågor och Svar

Kan jag ge bort en luftballongsflygning i present?

Ja, eftersom luftballongsturen köps som presentkort och bokas därefter går det utmärkt att ge bort den som present. Välj mellan digital och fysisk leverans vid beställningen – den senare levereras i form av en fin presentask.

Finns det personer som inte rekommenderas att delta i flygningen?

Ja, gravida och personer med allvarliga hjärtproblem rekommenderas inte att delta

Finns det möjlighet att dela upp betalningen vid köpet?

Ja, det finns flera betalningslösningar att välja bland i samband med köpet, bland annat delbetalning och faktura.

Se övriga Frågor och Svar här