april 13, 2023

Flyga luftballong Varberg

luftballong över varberg

Att flyga luftballong över Varberg är ett mäktigt sätt att se staden från en annan vinkel. Flygningen bjuder på en härlig utsikt under den dryga timme som spenderas i luften.

  • Från 12 år
  • Tillgänglig mellan maj – september
  • Total tidsåtgång ca 4–5 timmar, varav ca 1 timme spenderas i luften

1995 :-

Beställ här

Mer om luftballongsflygning i Varberg

Upplev Varberg med luftballong – en flygtur som bjuder på en unik utsikt i 360 grader. Ballongflygningen är en ca 4–5 timmar lång upplevelse, som börjar med en säkerhetsgenomgång tillsammans med den certifierade piloten och besättningen.

I nästa steg förbereds ballongen för avfärd och alla som känner sig manade får vara med och hjälpa till. Nu är det dags att ta plats i korgen och känna hur ballongen stiger stillsamt mot skyn – ett moment som garanterat bjuder på pirrande känslor i maggropen.

Luftballongen kan nå höjder på upp till 1000 meter och ca 1 timme spenderas i luften innan piloten börjar leta efter en lämplig plats att landa på. Eftersom det är vinden som styr ballongens färdriktning så är inte start- och landningsplatsen densamma.

När landningsplatsen är utsedd börjar nedstigningen inför en mjuk och behaglig landning. Sällskapet hjälps åt med att packa ihop ballongen och upplevelsen avslutas med ett traditionsenligt champagnedop. Passagerarna bjuds ett glas bubbel eller alkoholfritt alternativ att skåla med.

Bra att känna till

  • Åldersgräns – 12 års åldersgräns gäller och barn under 18 måste flyga i sällskap med vuxen, alternativt ha skriftligt medgivande från målsman.
  • Längdkrav – Minimilängd för att delta är 140 cm.
  • Tillgänglighet – Luftballongsflygningen finns tillgänglig mellan maj – september.
  • Rekommenderad klädsel – Oömma kläder och skor samt en huvudbonad rekommenderas.
  • Väderberoende upplevelse – Bokade turer kan ställas in med kort varsel vid dåligt väder, men kan då bokas om till senare tillfälle.

Köps som presentkort

Flygningen i Varberg köps som presentkort med 3 års giltighetstid, 3 års bytesrätt samt 45 dagars öppet köp gäller. Presentkortet kan även användas för att boka luftballongsflygning i andra städer samt för andra upplevelser som finns i utbudet hos arrangören. Kortet kan levereras digitalt eller via post och vid val av postleverans kommer det i en fin presentbox. Digital leverans sker inom ett par minuter via mail.

Frågor och Svar

Är jag som passagerare försäkrad när jag flyger luftballong?

Ja, passagerarna är vanligen försäkrade via arrangören och dennes försäkringsbolag under flygningen. Kontakta arrangören för mer info.

Vad händer om flygturen blir inställd?

Om turen ställs in, till exempel på grund av dåligt väder, får deltagaren boka om till ett senare tillfälle. Ombokningen är förstås kostnadsfri.

Finns det några hälsotillstånd som gör att det inte är lämpligt att delta i upplevelsen?

Ja, vid allvarliga hjärtproblem rekommenderas inte ballongflygning. Gravida personer bör inte heller delta i flygningen.

Se även övriga Frågor och Svar här