augusti 16, 2022

Helikopterturer

helikoptertur 2

Att flyga helikopter är något alldeles särskilt . I luften erbjuds en fantastisk utsikt över staden där flygningen äger rum.

Nedan presenteras tre olika alternativ på helikopterturer och samtliga finns tillgängliga på flera olika orter.

  • Välj mellan tre olika alternativ
  • 20–30 minuters flygtid
  • Köps som presentkort
  • Flera städer i Sverige

Provflyg helikopter

Upplev känslan av att flyga och spaka en helikopter. I denna upplevelse ingår 30 minuter teori och 30 minuter i luften. Under teorin får deltagaren lära sig mer om fordonet innan det är dags att kliva in och ta plats i cockpit. Helikoptern har dubbla flygkontroller och deltagaren får själv delta i alla flygningens moment.

Upplev hur det är att hovra, svänga, sväva bara en kort bit ovanför marken och manövrera en helikopter! Givetvis finns även en erfaren pilot med under turen, som finns tillgänglig i Stockholm, Västerås och Norrtälje.

Läs mer

helikoptertur 2

Helikopter sightseeing

I den här upplevelsen bjuds deltagarna på en annorlunda typ av sightseeing – i luften från en helikopter! Upplevelsen varar i totalt 30 minuter, varav ca 15–20 minuter är flygtid. Övrig tid ägnas åt förberedelser och säkerhetsgenomgång. Väl i luften erbjuds storslagna vyer medan den erfarna piloten tar sällskapet runt den aktuella staden.

Helikopterturen finns tillgänglig i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingborg.

Läs mer

privat helikoptertur

Privat helikoptertur

Helikopterturernas Rolls Royce – en privat guidad tur för 3–4 fyra personer. Helikoptern spakas av en certifierad och erfaren pilot och från luften bjuds det på en fantastisk utsikt. Samtliga passagerare har fönsterplats under flygturen, som varar i ca 20 minuter. Total tidsåtgång för upplevelsen är ca 30 minuter.

Flygturen finns tillgänglig i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg, Östersund och Norrtälje.

Läs mer

Köps som presentkort

Samtliga turer köps som presentkort via Upplevelse.com och kan ges bort som present eller utnyttjas av köparen. Vid köp av presentkort skickas en värdekod ut, antigen i digital eller fysisk form, vilken sedan används för att boka en önskad flygtur.

Önskas presentkort i fysisk form levereras det med posten inom 1–5 arbetsdagar. Det digitala kortet skickas ut via mail och anländer direkt efter köpet.

Finns det någon åldersgräns för att delta i en helikopterflygning?

Ja, för vissa av turerna gäller 14 års åldersgräns och för andra är alla åldrar välkomna att delta. Information kring ålderskrav finns att hitta under respektive upplevelse.

Finns några speciella krav för att delta?

Ja, det finns vissa bestämmelser när det kommer till längd och vikt. Även nykterhet är ett krav. Se mer information under respektive upplevelse.

Vilken tid på året finns helikopterturerna tillgängliga?

Flera av turerna finns tillgängliga året runt men det kan skilja sig beroende på ort. Information kring tillgänglighet finns att hitta under respektive upplevelse på upplevelse.com.