Himmelsk weekend i Helsingborg

himmelsk weekend helsingborg

Vill du göra ditt besök till Helsingborg lite extra speciellt? För dig som inte räds höga höjder kan du göra ett besök med himmelskt tema och uppleva det bästa som staden kan erbjuda – från luften.

Middag och drinkar på takterass

Högst upp i Clarion Hotel Sea U finns en populär rooftop bar. Här finns bland annat Piscodrinkar, smårätter, snacks och cocktails. Allra bäst upplevs baren på sommarhalvåret, då den flyttar utomhus.

Precis som hotellnamnet skvallrar om, har du en storslagen utsikt över havet. Takterrassen ligger precis vid hamnen i centrala Helsingborg. Förslagsvis börjar kvällen i restaurangen på bottenplan, och så flyttar sällskapet upp till taket för drinkar och snacks.

Boka Clarion Hotel Sea U med vacker utsikt över skärgården.

Upptäck Helsingborg med luftballong

Luftballong är ett storslaget sätt att flyga på. En helikopter bullrar mycket och separerar dig från himlen med en plåtvägg – i likhet med flygplan, som knappast heller kan åka tillräckligt långsamt och nära för att du ska hinna upptäcka allting i lugn och ro.

I en luftballong svävar du tyst och försiktigt genom luften över Helsingborg tillsammans med en erfaren pilot. Du når höjder på upp till 1 000 meter över marken och får en upplevelse du sent glömmer. För den som är lite höjdrädd är det bra att känna till att luftballong är det säkraste transportmedlet i luften.

Bra att känna till innan du tar en tur i luftballong:

  • Turerna är i hög grad väderberoende och kan ställas in med kort varsel.
  • Bär bekväma och oömma skor och kläder (start- och landningsplatser kan vara leriga).
  • Ha gärna på dig en hatt eller en keps, eftersom det kan bli hett vid brännaren.

Boka luftballongsflygning – En mäktig upplevelse som ger nya perspektiv på staden.

Höghöjdsbanor för den äventyrlige

Knappt en halvtimme med bil från Helsingborg, i Ängelholm, finns en park med höghöjdbana. Här ska du balansera och klättra på hinder bland träden, där de högsta hindren är 15 meter över marken.

Tycker du det verkar svårt? Det kan vara bra att känna till att banorna finns på flera olika höjder och i olika svårighetsgrader. Vill man ta det lite lugnare, eller är lite rädd för höjderna, går det bra att gå de lägsta banorna.

Boka höghöjdsbanan Upzone – Spännande för hela familjen, läskigt för vissa.

Helikoptertur

Inte lika rogivande som att flyga luftballong – men för dig som har lite kort om tid kan en helikoptertur vara ett fint sätt att upptäcka Helsingborg från luften. Förutom guidning om Helsingborg av en erfaren pilot, ges du också en demonstration av helikopterns unika egenskaper (hovra, förflyttas i sidled osv.)

Turen kan köpas såväl privat som tillsammans med andra. Privat är något dyrare – men då får ni också hela helikoptern för er själva.