Himmelsk Weekend i Västerås

Besök Strömsholms Slott, ta en guidad tur i Sala Silvergruva eller botanisera bland skulpturerna som finns i Skultuna Mässingsbruk. Västerås är en stad där nästan alla kan hitta något att göra.

Så här upplever du Västerås bäst – från luften.

Upplevelse – Flyga luftballong

En luftballong låter passagerarna uppleva himlen på ett stillsamt och storslaget vis, utan motorbuller och avgaser. En mäktig känsla att uppleva tillsammans med en vän, kollega eller sina barn.

Dt går att köpa biljetter för en eller två personer, men även bokning av hela korgen är möjlig. Flygturerna sker antingen på morgonen eller på eftermiddagen, så chansen är stor att ni får uppleva solnedgång eller soluppgång.

Boka: Köp presentkort på ballongflygning.

Andra förslag: Se aktiviteter i Västerås

 

Runda av kvällen med himmelska drinkar

Kändes luftballongturen för kort? På Sky Bar i Västerås kan du bli kvar på hög höjd med himmelska drinkar och matiga snacks. Baren ligger på våning 24 i Hotel Plaza ­– på våning 23 och 25 finns Sky Spa för den som verkligen vill slappna av.

Boka ett rum: Till bokning av Hotel Plaza

Andra förslag: Se andra restauranger i Västerås

 

Bildkälla: https://www.unusualhotelsoftheworld.com/WoodpeckerHotel

Bo högt uppe

Ett uppmärksammat hotell i Västerås är Hotell Hackspett, som är en trädkoja i en 130 år gammal ek. Dock bör det nämnas att det är ett enmanshotell – så det är inte optimalt för den som reser med sällskap. Förutom de här unika hotellen finns ett varierat utbud av hotellkedjor i olika prisklasser och lägen.

Boka ett rum: Till bokning av Hotell Hackspett

Andra förslag: Se stugor i Västerås

Tre saker att göra i Västerås

  • Skultuna Mässingsbruk. Skultuna är ett av de äldsta mässingsbruken i världen. För den som är intresserad av inredning är det ett måste – för övriga är det väl värt ett besök. Här finns möjlighet till guidade turer och fika i kaféet.
  • Strömsholms Slott. Strömsholms Slott ligger ungefär två och en halv mil från Västerås och är en populär dagsutflykt. Det passar såväl par som familjer samt historieintresserade som reser på ensam fot. Här finns en stor samling konstverk och vacker kunglig inredning att beskåda.
  • Besök Silvergruvan i Sala. Ungefär en halvtimme från Västerås med bil finns Sala Silvergruva, som många anser är en av de större attraktionerna i hela landet. Möjlighet till guidade turer finns i grottan, där man brutit silver i över 800 år.

 

Inlägget postades i Tips. Skapa ett bokmärke för länken.