Lisebergskaninen var med och slog världsrekord

lissebergs kanin i luftballong

Under flera veckor planerade Robin Trygg en expedition för att bege sig upp till Lappland och slå ett världsrekord. Projektet gick ut på att ta sig med luftballong över Kebnekaise som är Sveriges högsta bergstopp. Robin, som utsågs till årets äventyrare år 2016, sponsrades av Liseberg som lovade att låna ut en ballong.

Väderförhållandena var perfekta

Vädret, som annars kan växla ganska mycket, var bästa möjliga när det väl blev dags för expeditionen att gå till väders. Först då det var dags att flyga avslöjades vilken luftballongen man fått, en 36 meter stor Lisebergskanin.

Lisebergskaninen har varit med länge

Det var i samband med Lisebergs 60-årsjubile som kaninen fick bli en symbol för parken. Det var år 1983 och nu, många år senare vet alla som ser den vad den står för. Att Lisebergskaninen fick vara med som första luftballong som flugit över Sveriges högsta topp blev inte bara ett världsrekord utan gav också Göteborg och parken stor uppmärksamhet.

Många deltog i expeditionen

Äventyrsföretaget Peak Experience bistod med piloterna Yashar Modiri och Peter Magnusson för att flyga ballongen och förutom Robin Trygg var fotograf Anna Lindahl och Carl-Johan Olofsson från Arméjägarbataljonen med på resan. Carl-Johan Olofsson medföljde som expert på terrängen i området runt Kebnekaise.

Källa: Expressen