Luftballongs-weekend i Göteborg

luftballongsweekend göteborg

Den vackra och glada staden Göteborg har mycket ett bjuda på för den som gillar god mat, lyxiga hotell och härliga äventyr. Passa på att prova en av stadens bästa restauranger efter en luftballongsflygning och njut av ett bekvämt (och högt) boende mitt i centrum.

I Göteborg finns många möjligheter till upplevelser av alla dess slag, och från höga byggnader kan man beskåda en vacker silhuett av staden i både dagsljus och vid skymning. Gillar man tanken av utsikter som sträcker sig milslångt kan man även passa på att flyga luftballong för att sätta extra guldkant på sin helg. Så här upplever du Göteborg från ovan.

Boende med utomhuspool och skybar

Unna dig ett lyxigt boende på ett av Göteborgs landmärken Gothia Towers i samband med din vistelse i staden. Dom tre glittrande tornen ligger centralt belägna och här finns över 1000 modernt utformande och bekväma rum att ladda batterierna i. Ta ett dopp i utomhuspoolen av glas eller avsluta dagen i hotellets skybar, som har en utsikt som sträcker sig flera mil.

Hotellet ligger alldeles intill Avenyn och med gångavstånd från centralstationen som har bra förbindelser för att ta sig runt och utforska staden.

Boka rum på Gothia Towers här.

Göteborg från ovan

Att flyga luftballong är minst sagt en magisk upplevelse och har man inte provat det innan är det dags när man besöker Göteborg. Drygt 1000 meter upp i luften bjuds man på en svårslagen utsikt och känslorna om susar genom kroppen är svåra att sätta ord på.

Upplevelsen varar i ungefär fyra timmar, där man tillsammans med en erfaren pilot både får förbereda ballongen för avfärd och delta i en dopceremoni efter landningen. Väl i luften svävar man fram över takåsar och vackra landskap och får njuta av den magiska utsikten i en dryg timme.

Köp presentkort för ballongflygning i Göteborg

Restaurang med jordnära smaker

Väl med båda fötterna åter på jorden passar med bra med ett besök Restaurang Natur. Här finns vällagade och spännande rätter med smaker från just naturen, och till rimliga priser. Även vinerna är naturinspirerande och lokalen har en mysig atmosfär för den som vill avrunda en härlig dag i lagom stillsam miljö, och även här utlovas en stund av magi både vad gäller mat, dryck och service.

Läs menyn och boka bord på Restaurang Natur här

Flyga hit

Varför inte starta din weekend med en flygtur för att få en skymt av staden från ovan redan vid ankomst? Flera olika flygbolag har resor till och från Göteborg och det går att åka från många olika städer, så som Umeå, Sundsvall och Stockholm. Det ger knappast lika mäktig upplevelse som att flyga luftballong men för de som vill gå All-In och uppleva Göteborg från ovan så mycket som möjligt är flyg det självklara transportmedlet hit.