Så ser du din stad från luften

Känslan av att sväva ovanför marken och se ner på det som finns där under är speciell. Det kan ta en stund innan man lyckas orientera sig för där uppe ser allt annorlunda ut. Men det bästa är nog att även den som är höjdrädd kan hitta ett sätt som passar.

Att ta sig fram med helikopter

Många har nog drömt om att som James Bond få chansen att flyga helikopter. Det här är något som passar ett litet sällskap på cirka tre personer. Här åker man inte bara med utan får också en liten lektion i hur helikoptern kan hovra, alltså stå still, eller förflytta sig i snabbt åt olika håll.

Säkerheten kommer alltid först och därför är det viktigt att vädret tillåter att man lyfter så den som planerar en helikopterfärd får vara beredd på att den kan ställas in med kort varsel. Vädret kan också avgöra vart man flyger även om det till skillnad från luftballong förstås går att styra betydligt mer.

Flyga luftballong två personer presentkort

En luftballong glider tyst fram

Kanske ett av det tystaste sättet att ta sig fram över staden är med luftballong. Det enda som hörs är de korta luftsläppen som görs för att styra ballongen upp eller ner. Vinden avgör var man startar, vad man får se och var man landar.

Att släppa taget och låta vindarna avgöra är nog den största charmen med att flyga luftballong. Under tiden som erfarna piloter manövrerar farkosten kan passagerarna njuta av tystnaden och den magnifika utsikten.

Men tro inte att du får allt serverat. Som en del av resan, och för säkerhetens skull, får passagerarna också delta i såväl förberedelserna som arbetet efter landning.

Få luft under vingarna

Den som är lite mer äventyrslysten och vågar sig på skärmflygning kommer inte bli besviken. Men även om det kan upplevas som ett mer vågat sätt så är det faktiskt ett av de säkraste sätten att flyga på.

För att få flyga själv krävs lång träning men med en erfaren instruktör kan alla få prova på. Till skillnad från de andra två sätten att flyga så är det här förstås under en mer begränsad tid och på en begränsad plats. Här är det framför allt upplevelsen av att flyga som är den viktiga och inte att titta ner över något villakvarter eller en stad.

Flygtiden brukar ligga runt en kvart förutom i Åre där flygtiden kan vara ända upp till en timmes flygning över bergen.

Inlägget postades i Tips. Skapa ett bokmärke för länken.