Luftballongsweekend i Jönköping

Jönköping, staden vid Vättern, erbjuder många små guldkorn i form av shopping, restauranger och roliga upplevelser. För den som letar efter en annorlunda helgvistelse är Jönköping den rätta staden att utforska på nära håll, och varför inte ifrån luften svävandes i en luftballong?

Jönköping är kanske inte den första staden man tänker på när man planerar att resa bort över en helg men faktum är att staden har mycket att erbjuda. Här kan du få en helg fylld av upplevelser, både vad gäller boende och mat. Prova dessutom på att flyga luftballong och du kommer få en fantastisk helg att minnas länge.

grand hotell jönköping

Stadens finaste boende?

Slå på stort och unna dig stadens kanske finaste boende – Grand Hotel Jönköping. Hotellet huserar i en anrik byggnad mitt i stadens centrum och är inrett i en stil bär både gammalt och nytt har kombinerats på ett smakfullt sätt.

Rummen i sig är individuellt inredda och har gedigna trägolv och sängarna har justerbar fasthet. Vissa rum erbjuder balkong eller burspråk med utsikt över vattnet och här är chansen stor att du ser en luftballong skymta förbi.

Du bor med närhet till stadens centrum och har alla möjligheter att upptäcka shopping, caféer och andra sevärdheter till fots. Till centralstationen är det ca 8 minuters promenadväg.

Boka ett rum: Se tillgänglighet på Grand Hotell i Jönköping

Andra förslag: Se andra hotell i Jönköping

 

Boka luftballongfärd över jönköping

Flyga luftballong

Att flyga luftballong är en upplevelse om något. Själva ballongfärden må vara tyst och ganska stillsam men känslan är oslagbar när man svävar fram drygt 1000 meter ovanför trädtoppar och stadsbuller. Utsikten är slående och pirret i magen är när man långsamt stiger upp mot himlen är oundvikligt.

Förutom den häftiga flygturen finns även möjlighet att hjälpa piloten att förbereda ballongen för avfärd för den som önskar. Ungefär en timme spenderas sedan i luften, och när landningen är gjord hålls en liten dopceremoni enligt gammal tradition. Alla deltaganden döps efter landningsplatsen och man skålar tillsammans med ett glas bubbel. Givetvis finns även alkoholfria alternativ att välja om man hellre vill det.  Sammantaget håller aktiviteten på i ungefär 4–5 timmar så räkna med att avsätta halva dagen.

Boka och läs mer

sjön

Matupplevelse utöver det vanliga

En av stjärnkocken Tommy Myllymäkis egna restauranger Sjön finns belägen i Jönköping. Här lagas och serveras mat i absolut toppklass och för dig som letar efter en matupplevelse utöver det vanliga är det här rätt ställe att välja. Vättern är en av de vackra utsikterna som bjuds på när man åker luftballong över Jönköping och här kan du återigen njuta av sjön fast på nära håll medans du avnjuter vällagade rätter från restaurangens prisbelönta kockar.

Boka bord – Via hemsidan 

 

 

Inlägget postades i Tips. Skapa ett bokmärke för länken.