Luftballongsweekend i Malmö – En himmelsk upplevelse

I Malmö finns massor att både se och göra. Utbudet på boenden och restauranger är stort och staden är som gjord för en härlig weekend. Varför inte göra helgen till en spännande upplevelse genom att flyga luftballong och avsluta på en härlig restaurang?

Att välja hotell i en stad som Malmö är svårt. Utbudet är stort och det kan vara svårt att veta vad man ska välja. För den som kommer långväga och dessutom planerar att flyga luftballong i staden kan med fördel välja att bo nära flygplatsen. Vill man hellre bo inne i staden finns flera alternativ att välja mellan.

sturup airport

Sturup Airport Hotel

För den som kommer långväga kan det vara skönt att bo med närhet till Malmös flygplats. I direkt anslutning ligger Sturup Airport Hotel som även är perfekt för den som vill ha en flyginspirerad helg. Här kan du koppla av på rummet efter en rolig ballongfärd eller fortsätta aktiveras på hotellets gym eller tennisbana, spela en omgång biljard eller ta ett dopp i poolen.  Med buss tar man sig enkelt både till centrala Malmö och till flygplatsen.

Boka rumSe lediga rum på Sturup Airport hotell här

ÖvrigtSe andra hotell i Malmö här

Boka luftballongfärd över malmö med presentkort
Upptäck Malmö från luften

Att Skåne bjuder på ett unikt landskap är ingen nyhet men att se det ovanifrån i luftballong blir garanterad en ny och dessutom spännande upplevelse. Turning Torso och Öresundsbron är några av de vyer som erbjuds från luftballongens korg, tillsammans med stad och omkringliggande landskap.

Att flyga luftballong är en aktivitet som tar 4–5 timmar totalt. Själva flygningen utgör ungefär en timme av tiden och resten går till förberedelser och avslut som också är en del av den roliga upplevelsen. I förberedelserna ingår att hjälpa piloten att göra ballongen redo för avfärd och efter landningen hjälps man även åt att packa ihop den. Till sist hålls en liten dopceremoni där alla som deltagit döps efter landningsplatsen. Diplom delas ut och man skålar med ett glas bubbel eller alkoholfritt alternativ.

Några saker att tänka på är att en ballongtur kan ställas in på grund av dåligt väder. Man bör ha varma och oömma kläder och gärna en hatt eller keps för att skydda huvudet från brännaren i ballongen. Minderåriga behöver sällskap av en vuxen eller ett skriftligt intyg från en målsman.

Läs mer och boka

kitchentable

Middag med utsikt

För den som inte fått nog av härlig utsikt lämpar sig en middag på Kitchen & Table utmärkt. Här får du njuta av unika smakkombinationer tillsammans med en magnifik utsikt över Öresund. Vill man bara njuta av utsikten finns även en Sky Bar med goda drinkar för den som vill.

Boka bord här