september 17, 2021

Flyga luftballong – Gävle

Gävle - Luftballong 2Upptäck Gävle på ett annorlunda och spännande sätt – från en luftballong, stillsamt svävandes högt ovan stadens gator, torg och omgivningar. Upplevelsen köps som presentkort och är en populär present men man kan givetvis utnyttja kortet för egen del också.

  • Upplev Gävle på 500 meters höjd
  • Finns även för två personer
  • Presentkort som gäller i 3 år

2495:-

Beställ här

Luftballong i Gävle – så går det till

Att flyga luftballong i Gävle är en upplevelse som varar i ungefär 4–5 timmar – varav ungefär 1 timme spenderas i luften. Innan det är dags att lyfta från marken hålls en säkerhetsgenomgång av den erfarne piloten och sedan får man, om man vill, hjälpa densamme att förbereda luftballongen inför avfärden.

När alla förberedelsen är klara tar man plats i ballongen och det är dags att ge sig av mot högre höjder. Ballongen stiger stillsamt mot himlen och kan nå höjder på upp till 1000 meter ovan mark. Utsikten från ballongen är i det närmsta magnifik – man kan se milslångt åt alla håll och det är verkligen ett roligt och spännande sätt att uppleva en stad.

När den dryga timmen har passerat är det dags att landa, och för att göra det ser piloten ut en lämplig plats för det. Landningen är för det mesta mjuk och behaglig men vid vissa turer kan det ”skaka till” och det är helt normalt.

När man väl nått fast mark och stigit ur ballongkorgen får man hjälpa till att packa ihop ballongen om man vill och sedan hålls en gammal och traditionsenlig dopceremoni. Här döps alla passagerare efter landningsplatsen medan man njuter av ett glas bubbel eller alkoholfritt alternativ efter färden.

Bra att veta

  • Åldersgräns: För att flyga luftballong måste man vara minst 12 år
  • Längdkrav: Man måste vara minst 140 cm lång
  • Rekommenderad klädsel: Varma och oömma kläder rekommenderas. Bär gärna en huvudbonad för att skydda huvudet från ballongens varma brännare
  • Tillgänglighet: Upplevelsen finns tillgänglig från maj till september

Köps som presentkort

Upplevelsen flyga luftballong i Gävle köps som presentkort och har 3 års giltighetstid, samt 45 dagars öppet köp. Presentkortet kan även nyttjas för ballongflygning i andra städer, bland annat Stockholm, Göteborg och Malmö men kan också bytas mot annan upplevelse. Utbudet av upplevelser finns att hitta på Upplevelser.com.

FAQ

Kan vem som helst delta i en luftballongstur?

Alla som uppfyller krav kring längd och ålder kan delta i en luftballongstur. Gravida rekommenderas dock inte att flyga luftballong och heller inte personer med hjärtfel.

Vad händer om det är dåligt väder?

Vid dåligt väder kan luftballongsturerna ställas in med kort varsel för allas säkerhet och man får boka om sin tur till ett annat tillfälle.